Oma gaat bloggen

Ruim de vijftig gepasseerd ga ik mijn tweede passie ten uitvoer brengen, of is het mijn derde?  Vragen als ‘waarom’? en “heb je nog niet genoeg te doen”? zijn niet relevant als het over een passie gaat. De verhalen zitten spontaan in mijn hoofd, en ik houd ervan om te verbinden en samen te werken. Ik heb zoveel inspiratie en ideeën die ik in ‘de wacht’ heb staan. Vaak komen ze ‘s nachts spontaan opborrelen, daarom heb ik ook altijd pen en papier langs mijn bed liggen. Ik heb al meerdere opzetten voor een boek liggen, ook dat gaat er komen. De datum is al geprikt.

Ik vind het heerlijk om te schrijven over mijn bevindingen en inzichten, maar vind het nog fijner als de ander daar iets aan heeft of iets mee kan. Ik geloof in de kracht van samenwerken en delen. Juist het ouder zijn biedt hier zoveel voordelen, je leert nooit meer dan door ervaring.

Ik ben aangekomen aan een nieuwe fase in mijn leven. Onze kinderen en kleinkind verlaten in een maand tijd het huis. Ons kleinkind heeft bijna vier jaar bij ons gewoond, omdat ze vroeger kwam dan gepland maar daarom niet minder welkom was. Van een druk gezin naar stilte in huis.

Hoewel het een behoorlijke overgang is, zijn we er eerlijk gezegd ook wel aan toe. Ons bedrijf (Annelies Medi Spa ) slokt nog behoorlijk wat aandacht op en we zijn bezig met een volgende grote uitdaging! Wat dat is kan ik nu nog niet vertellen.

Dus betekent het dat we op onze leeftijd nog een heel avontuur aangaan, en wat maakt het leven nu spannender dan een avontuur aangaan? Ik heb het nodig, en voel me daar heel energiek bij! Oud is niet meer oud.

Ik hoop jou mee te nemen in mijn energie en euforie, maar beloof dat ik het niet zal gaan romantiseren. Ik wil me kwetsbaar opstellen en eerlijk zijn dat niet alles altijd zo geweldig is als het soms lijkt. Maar ik ben nou eenmaal wel een positief ingesteld mens en denk in oplossingen. Ik omzeil de beren op de weg en zie de kansen en mooie dingen. Ik kan mijn creativiteit kwijt en de chaos in mijn hoofd bundelen in onderwerpen op mijn blogsite.

Wat is jouw passie?

Groet,
Annelies