De wet van de aantrekkingskracht
21 december 2020 

De wet van de aantrekkingskracht

Worrying

Lieve schoonheidsspecialist(e)

Als collega begrijp ik je onmacht, omdat ik in hetzelfde schuitje zit. Je volgeboekte agenda in een klap leeg, je verwachte omzet naar de Filistijnen. Was je vastbesloten  om de vorige Lock-down nog enigszins te  kunnen compenseren, kun je dat nu op je buik schrijven.

Maar als één ding niet helpt in je ondernemerschap, dan is het in de slachtofferrol kruipen. Protesteren heeft geen enkele zin, het verandert de werkelijkheid niet. Bovendien gaat je energie de verkeerde kant op, zo werkt je brein nu eenmaal. We staan niet alleen in de kou, we hebben te dealen met een groot wereldwijd probleem. We moeten onze keuzes maken mét deze omstandigheden. Vechten of bevriezen? Kies dan voor vechten en ontwikkelen.

Je hebt twee soorten denkwijzen; de fixed Brains en de growht brains. De fixed brains blijven hangen, en treuren om dat wat hen overkomt. De Growht Brains zoeken naar oplossingen en zien nieuwe kansen en richten zich daarop.

Positieve energie trekt positieve energie aan. En waar denk je dat (potentiële) klanten zich het liefst mee identificeren en van gaan afnemen? Juist, van positieve en vooruitstrevende ondernemers.

Je bent ondernemer geworden om te schakelen en improviseren. Geen ‘U vraagt en wij draaien’ maar hoe kan ik de toekomstige klant aan mij verbinden en mijn huidige klanten vasthouden?

Richt je op een positieve toekomst, vertrouw erin en werk nu de tijd en de kans daar is áán je bedrijf, zodat het klaar is als straks de telefoon roodgloeiend staat. En zoek nu naar mensen in je omgeving die je positief beïnvloeden. Er ligt nog een grote (online) markt braak waar je nog veel sterker uit kunt komen!

Met collegiale groet,

Annelies Aars

Over de schrijver
Bruno AGA
Door

Bruno AGA

op 21 Dec 2020

Schitterende post Annelies. Mooie, concrete, professionele reactie! Je wordt idd horendol van de slachtofferrol waar velen zich in wentelen. Champagnekurken blijven naar boven springen wanneer je ze onder water houdt. Kwaliteit komt steeds boven water. Velen van onze klanten hebben zich heruitgevonden en hebben super veel home care producten verkocht. Keep doing the good job en prettige feesten!

Annelies Aarts
Door

Annelies Aarts

op 22 Dec 2020

Dank je wel, voor jullie ook alle goeds!

Reactie plaatsen