Honger naar Herrie, huid en Hosanna
06 januari 2021 

Honger naar Herrie, huid en Hosanna

Dank je wel Roland van der Vorst voor je magische woorden in de column van het Financieel Dagblad. Het klinkt onze sector als muziek in de oren. En die oppepper kunnen we wel gebruiken.

Ook onze branche wordt namelijk hard geraakt, vele eigenaren en personeel van Schoonheidssalons zitten letterlijk en figuurlijk met  hun handen in het haar. Handen waarmee ze zo graag mensen helpen door aanraking.

Ze zijn van de categorie dienstverlening die niets liever doen dan warme aandacht geven aan de consument. Hun aanraking, en behandelingen werken helend, verbeterend en ontspannend. Hun één op één aandacht voor een persoon is oprecht.

Nee, de personen die komen hoeven niet ziek te zijn. Ze hoeven geen (huid)probleem te hebben, ze komen gewoon omdat het kan en omdat ze het zichzelf gunnen.

Jarenlang was de branche wat mij betreft nog  ondergewaardeerd, we vielen bij Premier Rutte onder de noemer massagepraktijken en nagelsalons.

Maar deze lange periode van afstand heeft ons doen inzien hoe belangrijk dit contact en dus ons vak is. Het heeft ons de ogen geopend dat (laten) zorgen voor jezelf helemaal niet egoïstisch of overdreven is. Het is in tegenstelling tot vele gecreëerde behoeften, een essentiële behoefte die al duizenden jaren bestaat. Die ervoor zorgt dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit.

Alle maatregelen hebben er ook voor gezorgd dat mensen meer aan thuisverzorging zijn gaan doen. Welbevinden is belangrijker geworden. Huidverzorgingsproducten nemen gretiger aftrek dan ooit. En weet je welke groep het hardst groeit? De man. De man is eindelijk zover dat verzorging ook voor hem een grote meerwaarde biedt. (sorry voor diegenen die dat allang beseften.)

Ik neem aan dat wij als solidaire Nederlanders beseffen dat juist de lokale bedrijven ieders steun nu hard nodig hebben, en dat de huidverzorging nu bij de plaatselijke schoonheidssalon besteld wordt in plaats van bij de grote Multinational?

De huidspecialisten hebben producten in huis die de huid goed doen, ze hebben kennis in huis om je te adviseren. Ze staan je met raad en daad nog persoonlijk te woord, en brengen je misschien nog op goede en waardevolle ideeën. Een kwestie van even Googlen. Ze hebben nagenoeg allemaal een webshop, dus moeilijk hoeft het niet te zijn.

Volgens de voorspellingen van Roland bevinden wij ons in de gelukkige positie dat wij een belangrijke sector zijn die gaat profiteren van de oasegroei die los gaat barsten in het najaar. Als iedereen snakt naar die dingen die ze zo gemist hebben, of waar ze misschien het bestaan niet eens van wisten. En ik gun het de huidspecialisten heel erg, omdat werken met het hart financieel niet altijd het meeste oplevert, zo zul je begrijpen.

Ik ben geen trendwatcher maar heb al veel langer voorvoeld dat we handen tekort gaan komen, dat er schaarste gaat komen in onze sector. En we weten allemaal wat er gebeurt bij schaarste..

Dus lieve mensen, pak die telefoon, stuur een mail, laat je op de wachtlijst zetten bij de schoonheidssalon. Je wilt niet meer anders, en helemaal nu je beseft wat huidhonger is.  En stel je voor dat er geen plaats meer is..

Met dank aan Roland en het Financieel Dagblad.

https://fd.nl/futures/1367401/onze-honger-naar-huid-herrie-en-hosanna

Ik wens je een heel intens 2021 toe,

Annelies

Over de schrijver
Reactie plaatsen