Rust in je hoofd met een capsule-garderobe en skin care routine
23 oktober 2023 

Rust in je hoofd met een capsule-garderobe en skin care routine


 In onze drukke wereld vol prikkels verlangen velen naar innerlijke rust. Het hoofd vol van onrust, angst, sociale verplichtingen, en de constante stroom van verleidingen kan overweldigend zijn. We willen niet langer alles, maar eerder kwaliteit in alles. Maar waar begin je? Hier zijn enkele tips om vandaag nog te beginnen.

 

Van Chaos naar Structuur

Een opgeruimd huis staat gelijk aan een opgeruimd hoofd. Het opruimen van je huis en het creëren van structuur in je dagelijkse routines kan niet alleen tijd besparen, maar ook frustratie verminderen. Het maakt je bewuster en duurzamer, brengt overzicht en rust in je leven.

Als creatieve geest met een neiging tot chaos en drukte in mijn hoofd, begrijp ik dit als geen ander. Wanneer ik overweldigd raak door drukte of zorgen, pak ik een emmer sop en zet rustgevende muziek op de achtergrond. Het doorlopen van mijn kasten, het wegdoen van overbodige spullen en herinrichten van mijn leefruimte brengt orde in de chaos. Toch kon ik veel dingen niet kon loslaten uit angst voor verspilling. Minimalisme en duurzaamheid werden en worden steeds meer mijn leidraad.

Onze wegwerpcultuur heeft geleid tot overconsumptie, vaak van onnodige dingen. Miskopen zijn aan de orde van de dag omdat we vaak emotioneel winkelen. Om onszelf een beetje beter te voelen, of als troost, of vanuit onzekerheid of teleurstelling. Korte termijn bevrediging, die uiteindelijk niet tot meer geluk of de oplossing leidt. Ik begon te kiezen voor duurzame materialen en items die bij mijn levensstijl pasten en bij wie ik in de kern ben. Dit brengt niet alleen sfeer maar ook meer rust in mijn leven. Het kost ook minder tijd om schoon en georganiseerd te blijven. Die structuur die past me wel.

Van Marie Kondo, de opruimcoach, kun je leren hoe we alles overzichtelijk kunnen ordenen.

Capsule Garderobe

Wist je dat vrouwen gemiddeld 17 minuten per dag voor hun kledingkast staan? Na het ontdekken van de capsule garderobe methode, gooide ik al mijn kleding op een hoop en begon met sorteren. Mijn kasten ondergingen een transformatie. Het ziet er nu rustig en overzichtelijk uit, en ik weet precies wat ik mis. Geen eindeloos gedoe meer om te beslissen wat ik moet dragen. Dit bespaart tijd en voorkomt miskopen.

Meer over de capsule garderobe lees je onder andere op de site van Growthinkers 

Duurzaamheid en Kwaliteit

Kies voor kwalitatieve en duurzame kleding. Gooi kapotte kleding niet zomaar weg; dit is niet alleen verspilling maar belandt vaak op stortplaatsen in arme landen. Breng kleding in goede staat naar de kledingbank of verkoop het op platforms zoals Vinted. Koop kleding die bij je past, niet alleen omdat het een modetrend is.


Een kleur- en stijlanalyse bij een expert kan ook helpen om te ontdekken welke kleuren en stijlen het beste bij jou passen. Hier vind je meer informatie: https://www.tn-kleur-en-stijladvies.nl/over-mij

 

Capsule Beauty Skin Care Routine

Een goede skin care routine is essentieel, maar hoe vaak koop je impulsief producten die niet werken? Hier zijn enkele tips om een effectieve skin care routine te creëren:

Laat je adviseren door een skin expert

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke producten

Investeer in basisproducten zoals een cleanser, peeling, serum, moisturizer en SPF

Creëer een 'At Home Spa' voor ontspanning en huidverzorging

Seizoensgebonden Aanpassingen

Pas je huis, kledingkast en skin care routine aan op de seizoenen. Kussens, plaids en kaarsen kunnen je huis een andere sfeer geven in de herfst. Je kleding van het vorige seizoen berg je op en vul je basisgarderobe aan met wat je echt nodig hebt.

Je huid heeft per seizoen andere behoeften. Vraag advies bij een skin expert en pas je skin care producten en ingrediënten aan op het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan pompoen, een prachtig skin care ingrediënt, zowel voor je huid als in je voeding en zelfs een prachtig item voor in huis in het herfst seizoen. Hier vind je meer informatie: Pompoenproducten van Éminence Organics.

Uitbreiding met Body en Mind

Vergeet je lichaam niet. Kies bodywash/scrub en bodylotion afgestemd op je huidtype. Creëer een ontspannende 'Home Spa' ervaring met meditatie en aandacht voor je ademhaling. Kaarjes aan en je ontspanningsmoment kan beginnen.

Tips met het oog op duurzaamheid en funtionaliteit

De producten van Éminence Organics zijn multifunctioneel en duurzaam. Van elk product dat je koopt, wordt een boom geplant. Bovendien bevatten de producten nagenoeg geen water, wat ze krachtiger maakt. Je kunt hier meer informatie vinden: Éminence Organics.

Het toevoegen van routines, duurzaamheid en structuur in je leven kan leiden tot meer innerlijke rust, gezondheid en kwaliteit van leven. Zodat jij tijd en energie overhoudt met wat jou te doen staat en waar je gelukkig van wordt, stralend en wel!  Geniet van deze veranderingen!

Annelies

Over de schrijver
Reactie plaatsen