Als je dat doet wat je hart je ingeeft
01 maart 2019 

Als je dat doet wat je hart je ingeeft

Mensen fascineren me mateloos. In mijn huidige functie als importeur heb ik het voorrecht om veel mensen te ontmoeten. Nu zou een ontmoeting redelijk oppervlakkig kunnen zijn, maar dat is het in mijn geval meestal niet.

We gaan een soort van relatie aan met onze partners die de keuze maken om met onze producten te gaan werken en ze te verkopen, maar dat is het niet alleen. Het is een commitment wat ze met ons aangaan, waarin ze ons vertrouwen en met ons willen samenwerken.

Dan wil je je zakelijke partner toch beter leren
kennen? Wat mij betreft het liefst met terugwerkende kracht vanaf het
allereerste begin van haar carrière, of liever nog, haar leven. Zodat ik haar
leer kennen en op die manier kan helpen in groei van haarzelf en haar bedrijf.

Verkopen is meer dan doosjes schuiven, het is een verhaal dat goed moet voelen. Pas dan kun je het ook op die manier overbrengen. Training en begeleiding op maat kan pas op maat zijn als je elkaar wat beter kent. Als je weet wat hen beweegt. Ik houd van authenticiteit van mensen en bedrijven en van diepgang in gesprekken, zodat we weten waar we aan toe zijn en naar toe willen.

En soms kunnen die gesprekken behoorlijk
wat indruk op me maken.

Gisteren was weer zo’n dag

Ik bezocht Agnieszka en haar bedrijf Skin Treat. Al waren we al enkele jaren ‘facebook vrienden’, ik had haar slechts één keer ontmoet bij mijn bedrijf. Die eerste ontmoeting was meteen zo kloppend en overtuigend dat ze gelijk wilde starten met ons product. Er was een klik, de puzzel viel op haar plek.

Tijdens mijn bezoek vertelde Agnieszka me haar levensverhaal. Ze is van Poolse afkomst, wat haar naam natuurlijk al verraad.

Als kind wilde ze al schoonheidsspecialiste
worden, maar haar ouders wilden dat ze ging studeren. Nog tijdens haar studie
gingen ze trouwen. Het happy begin viel al snel in duigen toen haar man zijn
baan verloor en het vooruitzicht op een nieuwe baan nu niet bepaald rooskleurig
was.

Een vriend attendeerde hem op de mogelijkheden in Nederland, en zo begon hij 19 jaar geleden hier met werken. Agnieszka bleef vooralsnog in Polen, maar lang hield ze dat niet vol en volgde hem om samen te gaan wonen en maar te zien waar het schip zou stranden. Je moet je voorstellen, pas getrouwd en dan op een miezerig zolderkamertje terechtkomen in een huis waar veel Poolse (met name) mannen woonden. In een totaal vreemd land en geen woord Nederlands sprekend. Op een gegeven moment voelden ze zich in hun eigen huis niet meer veilig.

Gelukkig kon Agnieszka  zich met haar Engels nog redelijk verstaanbaar maken, en kwam zo de juiste mensen tegen op haar pad. Haar studie maakte ze wonderbaarlijk genoeg af door op en neer te reizen. Ze studeerde af in de psychologie en pedagogiek en mocht zich Drs. noemen. Ze kreeg zelfs een baan aangeboden op de universiteit in Polen, maar de liefde hield haar in Nederland.

Niet alleen de liefde voor haar partner,
maar ook haar voorliefde voor het vak schoonheidsspecialiste wat ze nog altijd
voor ogen had.

Inmiddels hadden ze samen een weliswaar klein, maar eigen onderdak gevonden en werkten ze zoveel ze konden. Agnieszka werkte op de BSO en volgde in de avonduren de opleiding tot Schoonheidsspecialiste, en werkte vervolgens nog een tijdje als docent op dezelfde opleiding. Ze kregen twee kinderen en ze besloot haar hart te gaan volgen.

Het bloed kuipt waar het niet gaan kan, en ze startte haar eigen schoonheidssalon. Haar man startte ook zijn eigen bedrijf en ze kochten een huis, inmiddels helemaal Vernederlandst. Kortgeleden zijn ze naar Hoofddorp verhuisd, waar ze haar praktijk verder gaat opbouwen met heel veel passie.

Luisterend naar haar verhaal vroeg ik wat haar nou zo aantrok in haar vak, en zij antwoordde dat ze zo gelukkig wordt als mensen stralend de deur uitgaan. Een gepersonaliseerde behandeling met persoonlijke aandacht zodat de klant heerlijk in haar vel zit na afloop. Een steentje mogen bijdragen aan de zorg die iemand voor zichzelf verdient en zodoende het drukke leven van alledag beter de baas is. Met aandacht voor een gezonde lifestyle, beweging en ontstressen, met natuurlijke producten die de huid conditioneren. Door samen met die klant te kijken hoe de veroudering kan worden vertraagd, de ontspanning terugkomt en ze de salon verlaat met een frisse glow op haar huid.

Alles gaat om balans en harmonie.

Terwijl ze dit alles vertelt glanzen haar
ogen. Het komt puur uit haar binnenste, en ik zie nu de combinatie met haar
studie die ze toendertijd heeft gevolgd en die zeker niet voor niets is
geweest. Alles is psychologie, en Agnieszka bezit de mogelijkheid om dit samen
te voegen en zo voor het innerlijk en uiterlijk van de klant te zorgen. Met haar
energie die ze doorgeeft en haar hartelijke persoonlijkheid. De klant is tenslotte
meer dan haar huid!

Ze heeft haar hart gevolgd, obstakels overwonnen. Het pad is geplaveid. Skin Treat is klaar voor de toekomst. Want als je dát doet wat je hart je ingeeft, dan komt het goed. Vroeg of laat.

Annelies

Over de schrijver
Judith Spierings
Door

Judith Spierings

op 06 Mar 2019

Mooi. Als je doet of mag doen mbt werk waar je passie ligt, werk je nooit geen dag meer in je leven.

Reactie plaatsen