Als we er nu met zijn alleen eens een stralend najaar van gaan maken? Het begint tenslotte altijd bij onszelf.
25 augustus 2017 

Als we er nu met zijn alleen eens een stralend najaar van gaan maken? Het begint tenslotte altijd bij onszelf.

Alhoewel voor de meesten de vakantie alweer ten einde loopt, genieten we op dit moment van heerlijke zonnige dagen. Toch hebben we ons vizier alweer gericht op het najaar. Afscheid nemen van de zomer voelt niet voor iedereen fijn, maar wie weet krijgen we een geweldig zomers najaar. Zoals de zomers regenachtig kunnen zijn en de winters zonnig. Feit is dat we hier geen enkele zeggenschap over hebben. Het enige waar we wel zeggenschap over hebben is hoe we er zelf instaan. Genieten van elke periode en uitkijken naar iets nieuws is altijd leuk.

Om te stralen is uiteraard de binnenkant erg bepalend, maar de buitenkant goed verzorgen versterkt die binnenkant wel degelijk. Stralen is van alle leeftijden, leeftijdloos dus. Toegegeven, waar een kind puur natuur straalt, moeten we er met de jaren steeds meer moeite voor doen om er een beetje florissant uit te zien. Maar zijn we dat niet waard?

Een kijkje vanuit mijn visie naar de najaarstrends

Kleren maken de man

De restanten van de uitverkoop maken steeds meer plaats voor de nieuwe collectie, waar we op de een of andere manier toch altijd weer naar toe worden getrokken. Ik in ieder geval wel. Niet twee collecties per jaar zoals vroeger, maar het hele jaar door verschijnen er nieuwe items, zoals de seizoenen ook meer in elkaar overlopen.

Wat de kleuren en type kleding betreft zijn er wat overheersende items die je veel terug ziet zoals de panterprint, de overknee laarzen en de wijd uitlopende mouwen. Ook oversized jurkjes en broeken met uitlopende pijpen tekenen het modebeeld, maar kunnen de skinny nog niet verdrijven. De typische herfstkleuren oker, groen, aubergine, grijs en zwart verschijnen volgens mij zowat elk najaar. Daartegenover zie je rood en oranje, blauw en rose tinten. Nagenoeg elke kleur is verkrijgbaar, dus is er altijd wel een kleur die jou flatteert.

Skinny, wijd, lang, kort, strak, stoer, vrouwelijk, sexy, ton sur ton.  Mannenpakken voor vrouwen en steeds meer vrouwelijke elementen voor mannen, ofwel unisex. Sportieve invloeden, minimalisme, formeel en informeel lopen steeds meer in elkaar over.

Laat niet de mode, maar jouw persoonlijkheid bepalend zijn

In deze hoedanigheid van aanbod komt de ware persoonlijkheid meer naar voren. We lopen niet allemaal meer als eenheidsworst rond, maar geven er onze persoonlijke draai aan wat ik alleen maar toejuich.  Omdat alles kan en alles mag, vreemd eigenlijk als je erover nadenkt. Of iets kán of niet.

De tijd dat hippe kleding niet meer kon boven een bepaalde leeftijd. Niemand hoeft meer een grijze muis te zijn. Ik vind het geweldig dat mensen op hoge leeftijd nog kleurrijk en sprankelend door het leven gaan. Ook zij mogen gezien worden.

Als je haar maar goed zit

De jongensachtige korte kapsels voor dames maken weer een comeback, sommigen komen hier erg goed mee weg. Zelf kom ik er echter altijd weer van terug. Ik mis dan toch de vrouwelijke touch en heb er veel meer werk mee. Een kort kapsel voor vrouwen boven de vijftig hoeft niet meer volgens Leco Zadelhoff. Als het verzorgd is, waarom zou dat dan ook moeten? Bij de heren gaan de kapsels weer iets nonchalanter worden, iets minder geperfectioneerd.  De baard verdwijnt voorlopig niet uit het modebeeld. Haarkleuren moeten vooral passen bij je huidskleur. Met de jaren staan iets zachtere kleuren vaak mooier.

De basis bepaalt de make-up

De perfecte make-up begint bij de juiste foundation. Je huid is het palet, de juiste egale glow geeft het mooiste resultaat. De rest is bijzaak. Haal de mooie details in je gezicht naar voren, maar kies voor een perfecte foundation. Ook als je huid imperfecties vertoont. Make-up op minerale basis dekt prachtig op een natuurlijke manier, én is gezond voor de huid, zelfs voor een probleemhuid. En nee, het hoeft er zeker niet onnatuurlijk uit te zien. Ga voor die gezonde huid.

Versterk jouw natuurlijke uitstraling met enkele details. Ogen aanzetten geeft iedereen meer uitstraling. Juist met de jaren worden de ogen fletser. Kracht staat iedereen, al ben je tachtig jaar.

Je kunt gaan voor kunstwimpers, voor kunstnagels, kleuren. Donkere lippen, aangezette eyeliners, de jaren negentig zijn nog steeds in beeld.  Wenkbrauwen mogen gezien worden. Maar maken wenkbrauwen niet altijd je gezicht? Bedenk echter dat je beter kunt kiezen voor een wenkbrauwvorm die jouw gezicht flatteert, dan een wenkbrauw die in de mode is. Het moet passen bij jouw botstructuur en jouw gezicht.

Beauty en anti-aging

Natuurlijke of Organische cosmetica is aan een ware opmars bezig. We zijn onszelf steeds meer bewust van wat we eten en op onze huid smeren. We willen echter wel een mooie stralende huid, maar beseffen dat we daar zelf aan mee moeten werken.

Enkele tips

  • Een dagelijkse juiste thuisverzorging levert meer resultaat dan iedere zes weken een behandeling in een instituut en het thuis verwaarlozen. Laat jezelf goed adviseren
  • Enkele keren per jaar een behandelkuur is een boost voor het gezicht, en levert vaak meer op dan losse behandelingen
  • Verbeter de huid ook van binnenuit met gezonde voeding, met heel veel groenten en vul het aan met extra voedingssupplementen. Je huid zal je belonen.

 

Weet je wat de kunst is?

Mode items zijn leuk en mooi, maar moeten ook bij je passen. Beter is het om te kiezen waar jouw lijf, teint en persoonlijkheid het beste in uitkomt. Als je een compliment krijgt over een kledingstuk, dan is dat ongetwijfeld omdat het bij je past.

Dit geldt ook voor je foundation, je lipstick  en je haarkleur. Het kan je doen sprankelen of juist afbreken. Op die enkeling daargelaten, die er bij wijze van spreke in een vuilniszak nog mooi uit zou zien.

Doe waar jij je lekker bij voelt, en waarmee je in je kracht staat. Want je kunt er alles aan doen om er mooi uit te zien naar wat je denkt dat de buitenwereld verwacht, als jij je niet happy voelt dan straal je niet. Zelfs niet onder lagen make-up of de mooiste kleding. Wees aardig voor jezelf, en gun jezelf wat aandacht.

Laat je adviseren door de desbetreffende specialist, en laat je buikgevoel werken. waardoor je keuzes maakt die bij jou passen.

Ik wens jou een stralend najaar!

Annelies

Over de schrijver
Reactie plaatsen