Anders dan anders

 

Als geen andere maand is december er een van tradities en rituelen. Het is mens eigen om mee te gaan in de flow die er dan heerst. Er wordt veel uitgegeven aan cadeau’s en eten. Daarnaast is een bezoek aan de kapper, schoonheidsspecialist en nagelstylist vlak voor de kerst een pré. Iedereen holt van het een naar het ander om het allemaal gedaan te krijgen. Maar waarom eigenlijk? Waarom willen we er onder de kerstboom tiptop uitzien? Pure psychologie.

Al 27 jaar is het vlak voor de kerst topdrukte in ieder beauty bedrijf en ook binnen onze Medi Spa. Al 26 jaar zat ik uitgeput aan het natuurlijk ook tot in de puntjes voorbereidde kerstdiner. Ik ben ook maar een mens. Tiptop en doodmoe. Alsof we een deadline moeten halen, alsof het leven daarna ophoudt. Er vervolgens begint in januari de hele riedel weer opnieuw.

En dit jaar doe ik het anders.

In de drukste week van het jaar trek ik me terug. Om van een afstand te bekijken waar ons bedrijf en ikzelf de komende jaren naar toe gaan werken. Even loskomen en voelen. Niet naar de zon, maar naar de rauwe zee. Wandelend, mijmerend. Letterlijk uitwaaien en mijn plannen uitwerken en vastleggen. Inspiratie hoef ik niet op te doen, die heb ik meer dan genoeg. Onze adviseur noemt me ‘de koningin van de ideeën’. Maar het uitwerken lukt me gewoon niet in de waan van de dag. De drukte en ‘ad hoc’ activiteiten slokken mijn tijd én concentratie op.

Ons bedrijf richt zich al jaren op duurzame verbetering van huid en lichaam, lange termijnvisie dus. Onze doelstelling is dat mensen het hele jaar door stralen, en niet alleen met de feestdagen.

Als ik dit uitleg aan onze gasten, dan zijn ze het daar volkomen mee eens. Maar op een of andere manier loopt die planning nog steeds  zo. Het zit erin gebakken. Maar dat gaan we geleidelijk anders doen.

Eigenlijk is het hollen en stilstaan. Of met andere woorden, in enkele weken een gigantische drukte en omzet met daarna een periode die rustig is. Het een compenseert het andere. Mensen zijn even bij gegeten, hebben een voorraadkast die uitpuilt. De overtollige kilo’s moeten er trouwens toch af, dus dat komt goed uit. Ze hebben teveel uitgegeven dus houden nu even ‘de hand op de knip’. En waarom zouden ze er in januari mooi uit moeten zien? Het duurt nog lang voordat het weer kerst is..

In het hotelwezen doen ze dat anders. Daar gaan de prijzen van een hotelkamer omhoog bij drukte en omlaag bij rustige periodes voor een goede bezetting. Zou een idee voor de beauty branche kunnen zijn.

En daarom zit ik nu op een idyllische plek waar rust heerst, en voor een schappelijke prijs! En juist die rust is zo heerlijk. Niet over de koppen lopen in een bloedhete zon, maar met frisse rode wangen bij het haardvuur kruipen met een heerlijke cappuccino. Dat is pas genieten, voor mij althans.

Hier kan ik ontplooien en mijn plannen concreet maken. Dat is wat ik toch het allerliefste doe, en waar ik heel gelukkig van word. En wat ik nog heel veel jaren kan doen, vanuit elke uithoek van de wereld bij wijze van spreken. Daar wordt mijn man dan weer gelukkig van. Werken met een gevoel van enorme vrijheid en tegelijkertijd wel druk en uitdaging. Anders wordt het me snel te saai.

Even terug in de tijd

Mijn droom was ondernemer worden. Verkopen en mensen een toegevoegde waarde bieden waren mijn drive. Een schoonheidssalon lag het meest voor de hand als haalbaar. Maar mijn dromen waren groot. Ik heb altijd groot gedacht. Raak snel verveeld als iets staat of loopt. Ik krijg het benauwd binnen vier muren en vastgestelde stramienen. Ik wil zelf de lijnen uitzetten. Toen en nu nog steeds. Daar krijg ik nog altijd een tomeloze energie van. En nu, na jaren van hard werken en opbouwen ben ik daar beland waar ik het liefst wil zijn. Plannen ontwikkelen en overdragen.

Ik heb de beautymarkt wereldwijd afgespeurd en onder de loep genomen. De veranderende wereld en consumentengedrag vertaald naar onze Beautybranche en van daaruit ga ik mijn plan maken voor 2019 en de aankomende jaren. De beauty branche is de komende jaren de hardst groeiende branche  wereldwijd! Hiermee wil ik de beautyprofessional en consumenten inspireren, verbinden en opleiden. Voor resultaat, succes en geluk.  En natuurlijk samenwerken met en ondersteunen van onze partners en medewerkers. Ik houd van avontuur, van anders dan anders. Niet de geijkte patronen, maar pionieren en ontdekken. Dat is mijn passie.

Binnenkort deel ik mijn visie en de trends voor de komende jaren, verwerkt in ons concept. En er gaat een bijzonder wetenschappelijk evenement plaatsvinden voor de Beautybranche wat nog nooit eerder heeft plaatsgevonden.

Verzamel goede mensen om je heen

Eerlijk is eerlijk, ik kan deze afstand nemen doordat we een topteam hebben opgebouwd dat zelfsturend werkt. En die ik volledig vertrouw in hun kennis en verantwoordelijkheid. Dit hebben we samen gecreëerd. Als we allemaal dat doen waarin we goed zijn, dus onze talenten benutten, dan wordt daar iedereen beter van. Ook ons team weet dat. Ze krijgen zo de kans om door te groeien. Niet in de veilige haven, maar uit hun comfortzone.  Om hun eigen talenten te ontdekken.

Niet alleen maar opvolgend en uitvoerend, maar meedenkend en verantwoordelijkheid nemend over de hele bedrijfsvoering. Daar hebben we geen management team voor nodig. Op de werkvloer moet het gebeuren. Een platte constructie met uitdaging. Zodat er geen ruimte is om over te gaan op de automatische piloot.

Anders dan anders, nieuw en vooruitstrevend.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en vooral een stralend 2019 toe!

Wil jij hier als Beauty professional meer van weten? Neem dan rustig contact op met mij. info@annnelies-aarts.nl

Vier het leven, en haal eruit wat erin zit.

Annelies Aarts

 

Over de schrijver
Mirjam
Door

Mirjam

op 19 Dec 2018

Wat ben je toch een geweldige wijze mooie vrouw!! ♡

Annelies Aarts
Door

Annelies Aarts

op 08 Jan 2019

Nou, wat een groot compliment Mirjam! Zou er verlegen van worden;)

Susan van Boxmeer
Door

Susan van Boxmeer

op 19 Dec 2018

Mooi geschreven Annelies. Wij kunnen ons hier wel in vinden. Fijne feestdagen en ik ben benieuwd naar je nieuwe plannen.

Annelies Aarts
Door

Annelies Aarts

op 08 Jan 2019

Dank je wel Susan, ook voor jullie een prachtig 2019.

Tiny van Duijnhoven
Door

Tiny van Duijnhoven

op 19 Dec 2018

Wat een energieke boodschap draag je weer uit. En zó waar! De mens is een gewoontedier met vaste patronen. Mooi dat je baanbrekend durft te zijn. Ik weet zeker dat de juiste mensen je zullen volgen. Ik kijk weer uit naar je volgende blog. Voor nu hele fijne dagen en in het nieuwe jaar wil ik graag weer met je van gedachten wisselen over hoe we ons nog beter kunnen voelen met regie in eigen hand. Tot gauw en veel liefs

Annelies Aarts
Door

Annelies Aarts

op 08 Jan 2019

Dank je wel Tiny!

Reactie plaatsen