Een enkeltje geluk graag

Een enkeltje geluk graag
Natuurlijk bestaat dat niet, maar toch is het wat velen hopen. En heel eerlijk, jij ook niet een klein beetje? Zonder geluk vaart niemand wel, toch? En werk je daar niet keihard voor? Wanneer valt het jou dan ten deel? Kun je geluk afdwingen? Wat is geluk eigenlijk? En wat betekent het voor jou?

Volgens Wikipedia is geluk een emotie die betekent 'tevreden zijn met de huidige leefomstandigheden', ofwel 'gelukkig zijn'. Ben jij volledig gelukkig met je huidige leefomstandigheden? Niks meer aan doen zou ik zeggen, al is geluk van vandaag geen garantie voor morgen. Het kan altijd beter, en ik weet wel beter.

Als beauty ondernemer is er best nog werk aan de winkel. Je bent druk, je hoofd zit vol. Je to do lijst is te lang en je loopt achter de feiten aan. Je zou best meer vrijheid willen, maar dat kan nu eenmaal niet. Je wilt je aangesproken buffer weer opbouwen, en wat als die recessie doorzet? Er moeten eerst meer klanten komen en dan..

Je salaris zou nog best een beetje naar boven mogen worden bijgesteld. Je personeel gun je ook alle geluk, je wilt ze immers niet kwijt. En zo droom je verder, in hoop op beter. De kans dat er iets verandert is klein. Als een lot uit de loterij. Als je immers doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

99% van jouw geluk komt namelijk voort uit doelen die jij voor jezelf stelt. Doelen om het leven te leiden dat jij wenst, en waarvoor jij bereid bent je in te zetten. Zoals een opleiding moeite kost om het diploma te halen, trainen vooraf gaat aan een gespierd lichaam, zo moeten doelen een actieplan met een deadline hebben.

En daarvoor moet jij veranderen. Niemand anders dan jij bent namelijk het probleem en ook de oplossing. Maar jij kunt er toch niets aan doen aan wat er allemaal in de wereld gebeurt? Dat klopt, en daarom moet je je richten op waar jij wel invloed op hebt. Maar daarvoor moet je ook uit je comfortzone, wat best wel eens confronterend kan zijn.

Maar hoe zou het voor je voelen als je zelf de regie pakt? Jouw leven richting gaat geven om jouw droom te leven? Egoïstisch? Helemaal niet. Jij bent de fijnste persoon voor je omgeving, je klanten, je partner of je kinderen als jij goed in je vel zit. Je kunt niet geven wat je zelf niet hebt.

Bedenk dat wat jij jezelf gunt kunt delen met anderen. De studie van je kind, een goed doel steunen, je ouders helpen, een vakantie of de hypotheek aflossen. Een huis kopen. Sparen voor je pensioen. Bijdragen in de vaste lasten. Je kunt het plannen.

Manifesteer - de weg naar jouw dromen
Visualiseer - alsof het er al is
Regeer - houd de touwtjes in handen, en durf nee te zeggen als het niet goed voelt
Leer - van mensen die jouw voorbeeld zijn en deze weg bewandeld hebben
Probeer - val en sta weer op, en val en sta weer op, elke keer iets sterker
Delegeer - deel taken uit, ook aan je gezinsleden of anderen
Mediteer - kom even los van de realiteit
Evalueer - kijk tussentijds waar je staat
Communiceer - feedback en blinde vlekken opsporen
Affirmeer - doorbreek negatieve gedachten en pak de positieve op
Presteer - durf uit die comfortzone te stappen

Er ligt zo’n mooie weg voor jouw nog onontgonnen talent, waarvan jij je vaak niet eens bewust bent. Wacht niet af maar ga op weg naar jouw gelukkigste leven, niet morgen maar nu. Over een jaar wens je dat je vandaag daarmee gestart was.

Ja maar.. is een excuus. Altijd.
Zet die trots opzij, durf je kwetsbaar op te stellen. Durf te vragen! Mensen zijn bereid om te helpen. Zonder doelen blijven dromen is slechts een wens, en de kans is heel klein dat jij dat lot uit de loterij wint, als jou dat al gelukkig zou maken.

Durf jij jouw droom met mij te delen? Een waarvan je kriebels in je buik krijgt, maar denkt dat het een droom zal blijven? Of weet je niet wat je doel is of hoe je die moet bereiken? Heb je een hulpvraag, een vraag waarin je vastloopt met je bedrijf of taken eromheen? Wat is jouw definitie van geluk en wat zou daarvoor moeten veranderen?

Laat het me weten via een mail, je krijgt een antwoord én inspiratie retour.

Ik wens je alle geluk. Vergeet door het onkruid de mooie bloemen niet te zien, en vergeet vooral zelf niet te bloeien. Jij verdient het en jouw klanten verdienen het.

p.s. Als je gelooft dat het werkt, dan heb je gelijk. Als je het niet gelooft ook. Het werkt alleen als je echt, echt, echt wilt en ervoor gaat.

Ik wens je fijne inzichten toe!

Over de schrijver
Reactie plaatsen