Heren, zorgt u net zo goed voor uzelf als voor uw onderneming?
29 maart 2018 

Heren, zorgt u net zo goed voor uzelf als voor uw onderneming?

De meeste ondernemers staan bijna altijd ‘aan’, daarom zijn ze natuurlijk ook ondernemer. Ze zijn alert, nieuwsgierig, hebben ogen en oren voor en achter en zijn actief.

De onderneming vergt aandacht en slokt tijd en energie. Natuurlijk geeft het ook veel energie, daarom bent u waarschijnlijk ook ondernemer .

U gaat waarschijnlijk sporten in uw vrije uurtjes, of het schiet er soms bij in. De besprekingen en lunches bestaan vaak uit net iets teveel koffie ‘alert blijven’, of te uitgebreide lunches. Anderzijds worden ze snel in de auto onderweg verorberd, of we vergeten het.

Er moeten brandjes geblust worden bij calamiteiten, stress situaties moeten worden opgelost. Maar wordt de stress in uw lichaam ook weer gereduceerd? Is er een balans?

Doorwerken achter de pc tot in de late uurtjes, zijn erg veel zit uren op een dag. Zitten is het nieuwe roken, toch?

Tot ons 40e / 45e levensjaar pikt ons lichaam veel. Daarna gaat het tegen ons werken en ontstaan de eerste klachten en aandoeningen en starten we met medicatie, vroeger dan ooit!

Medicatie voor cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes 2 enz. worden voorgeschreven. Zonder ook maar aandacht aan de oorzaak of bron te besteden. Vage klachten als hoofdpijn, huidaandoeningen, vermoeidheid worden niet uitgediept.

Vreemd eigenlijk. In een onderneming wordt de onderste steen bovengehaald als de cijfers niet kloppen of er een mankement is. Als bepaalde processen niet goed lopen wordt gekeken waar die oorzaak ligt, om het bij de bron aan te pakken.

Van ons lichaam accepteren we als het niet optimaal functioneert, of we laten het gebeuren. Gewoon omdat we het niet weten. Klachten worden met medicatie bestreden. Niet bij de bron aangepakt.

We denken dat we gezond eten, zo gezond mogelijk leven, maar is dat ook zo?
Eenmaal per jaar laten we een pre-scan doen. Maar het blijft een momentopname.

Maar wat is goed voor U?
Voor het bedrijf maken we een strategisch plan, waar we naar toe willen de komende vijf jaar.


Doen we dat voor onszelf ook?

En daar ligt het antwoord. Wat goed voor u is, dat weet u zelf het beste. Door te luisteren naar uw lichaam, maar ook door uw lichaam te leren kennen. En niet te vergeten door het op je juiste manier te voeden, zodat die motor kan draaien en alle processen goed kunnen verlopen. En het daardoor uitstellen van aandoeningen of ziektes en zelfs volledig herstel!

Geen onderneming zo ingenieus als ons lichaam. Volledig logisch, volledig samenwerkend, maar wel met de poppetjes die energiek zijn en zo hun werk goed kunnen uitvoeren.
U als ondernemer hebt graag de regie in handen, waarom dan ook niet over uw eigen lichaam?

Annelies

Over de schrijver
Reactie plaatsen