Hoe je niet alleen je vakantie, maar ook je leven kunt plannen
15 juli 2022 
in Leven

Hoe je niet alleen je vakantie, maar ook je leven kunt plannen

Veel mensen plannen hun vakantie zorgvuldiger dan hun leven. Deze zin die ik las maakte veel indruk op mij, omdat ik besef hoeveel waarheid hierin zit.

Je vakantie
Al een half jaar van tevoren bedenk je waar je naartoe wil gaan. Hier begint de voorpret al eveneens, je ziet de prachtige plaatjes voor je en ziet jezelf daar al genieten. Je plant de reis en legt de route of het vliegticket vast. Dat moet ook wel om er zeker van te zijn dat je een plek in het vliegtuig hebt. Hetzelfde geldt voor het hotel. Geregeld is geregeld.

De datum ligt vast. Check.
Vliegticket en hotel geboekt. Check.
Je budget gereserveerd. Check.

De tijd daarna verdiep je je nog verder over de mogelijkheden, excursies of verdere invulling. Sommige boek je er nog maar bij om er zeker van te zijn dat je niet misgrijpt, ze zijn erg populair. Of je bedenkt tenminste hoe je deze weken gaat invullen. Relaxen met een goed boek en vooral niets doen. Wandelen of fietsen. Terrasjes pakken en heerlijk dineren. Of je gaat een rondreis maken.

Wat je ook doet, je hebt er hoogstwaarschijnlijk een beeld bij en besluit nu al dat je daar heerlijk van gaat genieten, en je geniet al van het idee wat komen gaat. De kans dat dat gaat gebeuren is vrij groot aanwezig. Er is namelijk een mooi draaiboek gemaakt waarbij niet al te veel aan het toeval overgelaten is. Zelfs als je zonder boeken je reis start heb je een idee waar de route eindigt. Je tijdschema ligt vast. 

Dit allemaal om twee of drie weken of langer intens te gaan genieten. Zodat je er daarna weer tegen kunt. Tegen het ‘gewone’ leven. Je bent bereid ervoor te sparen, je bent zelfs bereid om vele uren opgepropt in een vliegtuig te zitten, omdat de bestemming in het verschiet ligt. De beloning die je ervoor krijgt.

Daarom ben je bereid om op een overvol vliegveld urenlang in de rij te staan. Omdat je jezelf die prachtige bergen en heerlijke natuur al voor de geest kunt halen. 

Maar stel dat je dit één, twee of drie keer per jaar doet, dan heb je nog 45 weken over.
Heb je die gepland?

Dit kan dus ook betekenen dat je meer vrijheid wil. Dat je fitter wil worden. Een ander huis wil. Tijd wil hebben om te lummelen. Misschien wil je ergens het verschil in maken of heb je een gaaf idee. Maar voor alles geldt: Je moet het zelf creëren, of je wordt opgeslokt door de hectiek en dagelijkse beslommeringen van het leven. Vervolgens overkomt het leven je en heb je later spijt. Spijt van de dingen die je niet gedaan hebt. Het draaiboek kan het grote verschil maken.

Natuurlijk kan het anders lopen.  Er kunnen allerlei omstandigheden roet in het eten gooien, maar dat is met een vakantie niet anders. Het kan uitgesteld moeten worden, er kan vertraging zijn of je kunt ziek worden. Maar als je niet plant, dan zal je vrijwel zeker jouw droombestemming niet bereiken. De omstandigheden vragen om aanpassing. Verander het plan, maar nooit het doel.

Wil jij je leven plannen, of laat je het liever gebeuren? 
Als jij met de dag wil leven, en kijkt wat die dag weer brengt is dat uiteraard ook een keuze. Als je wil dat alles blijft zoals het is en daar tevreden mee bent, is dat ook oké. Het is een veilige situatie omdat je, voorlopig, niet uit je comfortzone hoeft, of de omstandigheden moeten zich voordoen dat je wel moet.

Wil jij je leven richting geven, op weg naar je droom?
Als jij een droom hebt die je wil realiseren, dan kan een plan met actie je deze, sneller, helpen realiseren. Een draaiboek maken, die net als je vakantie begint met de bestemming kiezen. Je droom(leven).  Bedenk het alsof tijd en geld geen rol spelen.

  • Je visualiseert en manifesteert alsof je er al bent, zoals je jezelf ook al onder de palmbomen ziet liggen. Je onderbewustzijn gaat ermee aan de slag.
  • Bedenk wat echt belangrijk is voor jou. Wat jouw kernwaarden in het leven zijn. Weet je dat echt nog niet, dan kan ik je adviseren deze in kaart te brengen. Je gaat op deze manier zoveel meer vanuit je intrinsieke motivatie aan de slag.
  • Hierna bepaal je je doelen. Zolang we namelijk blijven dromen en geen doelen stellen, zal er ook niks veranderen. Wat moet je ervoor doen om daar te komen waar je wilt zijn? De reis vastleggen en het tijdspad vastleggen. In hoeveel jaar wil je je droom bereiken? Wat moet je daarvoor doen?
  • Een strategisch plan maakt alles duidelijk, doeltreffend en meetbaar. Je weet exact de weg, hoe je deze gaat bereiken en gaat met je doelen en een actieplan aan de slag.

Hoe fijn is het om niet alleen van vakantie naar vakantie te leven, maar ook alle overige weken van het jaar je zelfgekozen leven te leven? Hiermee wil ik niet zeggen dat het alleen maar feest is, maar dat het werken naar een droom je zoveel energie geeft omdat het een doel heeft. Niet zomaar rondjes vliegen, maar een reis waarbij je het ervoor over hebt om in een overvol gepakt vliegtuig te zitten omdat je weet waar je uitkomt!

En niet te vergeten van die reis te genieten, om te ervaren wat groei met je doet.

Wil je groeien naar je droom business?

Stuur dan een mail naar info@anneliesacademy.nl
Ik wens je een prachtig droomleven en een fijne reis toe!

Over de schrijver
Reactie plaatsen