Ondernemen als rode draad door mijn leven
23 juni 2021 

Ondernemen als rode draad door mijn leven

Ondernemen loopt als een rode draad door mijn leven. Ondernemend was ik al toen ik met twee jaar wegliep van huis, de wijde wereld in. Ik kon alles zelf, en wilde de wereld ontdekken. Impulsief, mijn hart volgend en mijn vizier gericht op de toekomst. Vanaf mijn vijfde jaar kan ik me herinneren dat ik zeker ondernemer wilde worden, wat me later natuurlijk pas duidelijk werd.

De tijd daarna veranderde mijn rol van winnaarsmentaliteit naar de achtergrond door verdrietige omstandigheden in ons gezin. Vanaf dat moment heb ik me als helper en verantwoordelijke opgesteld, zo ontdekte ik later. Mijn ‘ware ik’ verdween naar de achtergrond, zoals dat bij zovelen gebeurt. Zo rolde ik mijn puberteit in, die ik al belastend genoeg vond om me staande te houden op het pad van kind naar volwassene. Mijn ontdekkingstocht stond ‘on hold’, mijn drive was ik kwijt.

Ik was geen hoogdraver, meer een middenmoot. Samen met mijn vriendinnen ging ik naar de LHNO, wat voor de hand lag (de school was aan het einde van onze straat) en was een goede stap voor de zorg die wel geschikt voor me was. Hierna volgde ik de MSPO, wat er verder in de wereld te koop was, daar had ik geen notie van. Ik herinner me van die tijd dat ik van dag tot dag leefde. Uiteindelijk werkte ik 10 jaar bij een bejaarden- en verzorgingstehuis. Inmiddels was ik 22 jaar, getrouwd, gesetteld en meer in balans en toen kwamen mijn eigen waarden en dromen me weer helder voor de geest.

En toen..

Ik zag jongeren studeren en hun droom najagen en besefte plotseling dat als ik nu niets deed, het er waarschijnlijk nooit meer van zou komen. Werd ik hier gelukkig van? Nee, ik wilde ondernemer worden. Dat gaan doen waarvan ik kriebels in mijn buik kreeg zoals het gevoel dat je als kind hebt als je jarig bent.

Toen ik echt ging onderzoeken en voelen bedacht ik me dat ik verbinden, inspireren en zorgen voor mensen met ondernemerschap moest gaan combineren. En dan ook nog iets dat binnen mijn mogelijkheden op dat moment lag. Ik moest immers vanaf nul beginnen.

In december 1991 ging ik zakendoen in schoonheid. Weliswaar een piepklein kamertje in huis, maar mijn dromen waren groot. In tegenstelling tot mijn omgeving, die zich bezorgd afvroegen of dat iets zou gaan worden. Maar dat zou ik gaan bewijzen.

Medi Spa Annelies

‘Mijn missie om mensen te laten stralen is in al die jaren niet veranderd. Ik vind het fijn om een steentje bij te dragen aan haar of zijn kwaliteit van leven met veel persoonlijke aandacht.’

Vanaf die dag is mijn leven vol uitdaging en passie geweest, maar zeker ook vol turbulentie en teleurstelling. De groei van mijn bedrijf ging inherent met mijn persoonlijke groei. Ik ben nooit meer gestopt met leren. Orthomoleculaire cursussen, hormoonfactor opleiding, verdiepingsopleidingen in huidkennis, marketinggerichte- en ondernemersopleidingen. De meeste lessen heb ik echter geleerd door ervaring, inzichten en verbanden leggen en niet te vergeten door de juiste mensen om me heen te verzamelen. Steeds groeide ook onze onderneming gestaag, en met een sterk en fijn team werd het een redelijk zelfsturend bedrijf. Uiteindelijk kwam mijn man ook mee in het bedrijf.

Ik kon steeds meer dat gaan doen, waarvoor ik blijkbaar in de wieg gelegd ben en waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Het uitzetten van de grote lijnen naar de toekomst. Anderen helpen, inspireren, motiveren en creëren. Steeds meer zag ik in dat op een natuurlijke manier zo ontzettend veel bereikt kan worden, en ik zag en zie de (toekomstige) behoefte van de consument.

Zakendoen in schoonheid met professionals

Via een lange weg kwam Éminence Organics op ons pad, en zet ik dit prachtige merk samen met mijn man en team op mijn eigen wijze in de B2B markt in Nederland en België.

Mijn missie was en is om het level van de beautybranche naar een meer serieus gewaardeerd en professioneler niveau te brengen. Om de fantastische vakvrouwen en mannen succesvoller en gelukkiger te maken met hun onderneming, en zo ook de consument.

Annelies Academy

Vanuit mijn opgedane kennis, levens- en ondernemerservaring is hiermee in januari 2021 mijn derde bedrijf ontstaan ‘Annelies Academy’.

Ik heb geleerd dat blijven leren goed is voor je persoonlijke ontwikkeli

ng, maar dat leren niet werkt als je het geleerde niet gaat oefenen en toepassen. Mijn doel en missie is om beautyprofessionals nog meer in hun kracht te zetten, voor een gelukkig en succesvol ondernemerschap.

Mijn opgedane kennis als een mentor overdragen vanuit de praktijk, samenwerken, inspireren en verbinden. Daar word ik gelukkig van. Het is een people business, en de mensen en hun drijfveren fascineren me enorm. Samenwerken en elkaar versterken is mijn motto.

Ik ben nieuwsgierig en leergierig, een idealist en positief ingesteld mens. Ik denk in oplossingen en vertoon soms wel vluchtgedrag. Aan de andere kant geloof ik dat je succes kunt afdwingen en loop ik niet weg voor de beren die ik tegenkom. Soms met een tikje bluf, maar ik heb geleerd dat ik daarmee mijn grenzen kan verleggen. Verder ben ik onrustig en chaotisch, zit barstensvol ideeën. De onrust ontstaat als iets staat en ik klaar ben voor iets nieuws, of als een en ander al te gezapig wordt. Ook chaos hoort nu eenmaal bij een ondernemer, ideeën komen niet altijd gestructureerd. Ik houd van gezelligheid en diepgang.

Op dit moment volg ik de opleiding Train de Trainer en in juni 2021 is mijn eerste Mastermind Groep met beautyprofessionals gestart. Ook online bied ik trainingen aan. De eerste Train de Trainer van buitenaf heb ik al aangetrokken en de Academy is klaar om groepen deelnemers te ontvangen voor trainingen die hen verder brengen in resultaat, succes én geluk. Daar word je toch gelukkig van!

Wil je meer informatie om te overleggen wat bij je past, mail dan naar info@anneliesacademy.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen