Stralende schoonheid is niet maakbaar
02 augustus 2018 

Stralende schoonheid is niet maakbaar

Een verzorgd uiterlijk doet een mens goed, zoveel is zeker. Over schoonheid lopen de meningen sterk uiteen, gelukkig maar. Ik geloof dat we er allemaal goed uit willen zien, en de tand des tijds zo veel mogelijk willen voorblijven.

Ons uiterlijk heeft een belangrijke functie in ons welbevinden en zelfvertrouwen. Het speelt een bepalende rol in ons leven. een Het is een niet te onderschatten  grens tussen onszelf en de buitenwereld.

 

We willen graag stralen

Met name vrouwen besteden meer aandacht aan hun uiterlijk, al is de man hard op weg om dat in te halen! Voor hun gezondheid, voor hun zelfvertrouwen en voor de buitenwereld. De maatschappij vraagt erom, we worden erop beoordeeld. En wie wil er nu niet graag stralen? Als je jezelf met aandacht verzorgt geeft dat een goed gevoel. Als je je niet goed voelt, zie je dat terug in de spiegel. Je wilt er invloed op uitoefenen en gaat op zoek naar wat je wel gelukkig maakt.  Je gaat nieuwe kleding kopen of maakt een afspraak voor een prikje botox.

 

Vrouwen laten vaker iets aan hun uiterlijk doen om zich gelukkiger te voelen. Ze hopen daarmee een ander spiegelbeeld te zien. Mannen hebben daar minder last van. Laat een man zichzelf een cijfer geven en dat zal hoger zijn dan van de gemiddelde vrouw, hoe mooi ze er ook uitziet. Een diepgeworteld instinct, de vrouw die aantrekkelijk moet zijn.

Beautytrends

We volgen trends op met brede wenkbrauwen of volgespoten lippen. We blijven nu eenmaal kuddedieren. Met alle technologische ontwikkelingen en geavanceerde producten is er nu steeds meer mogelijk en geaccepteerd. Laseren, ontharen, peelen, borstvergroting, vaginaverstrakking, fillers en botox, vet bevriezen, gezicht en hals verstrakken.

Het laatste wat ik met deze blog beoog is oordelen.  Als eigenaar van een Medi Spa ben ik zelfs voorstander van een aantal kleine correcties. Ik ben blij dat we ze aan kunnen bieden en maak er zelf gebruik van. Waarom niet? Ik sta heus niet overal achter, maar ben blij dat de  mogelijkheden er zijn.

Het probleem wat ik constateer en wat me enorm fascineert is dat veel mensen denken en hopen er gelukkiger van te worden. Dat ze gaan stralen. Als het de kers op de taart is, dan is dat inderdaad het geval maar vaak is dat helaas niet zo.

Ik weet zeker dat het een handje helpt, het is zelfs aangetoond dat jezelf goed verzorgen een helend effect heeft op je lichaam. Maar de kern van stralen zit ín de mensen, en niet aan de buitenkant. Als je ogen verdrietig staan, dan straal je niet. Als je jezelf niet lekker voelt of piekert, dan zie je dat door je make-up heen. Als je geen energie hebt, hoe kan een huid dan opbouwen? Hoe kun je dan stralen?

Met andere woorden: als je de kern niet aanpakt dan los je het probleem niet op.

Om deze reden schommelen mensen vaak met hun gewicht, of vallen terug in andere verslavingen. Voelen ze zich moe of futloos, of hebben ze andere vage klachten die ten koste gaan van hun ware schoonheid. Ze weten vaak  wel wat ze moeten doen of laten, en dat gaat dan een tijdje goed. Ze houden de bal onder water, tot die naar boven ploeft en alles weer terug valt in het oude patroon.

Het zit verankerd in ons systeem, als een innerlijke (emotionele) blokkade. En zolang die emotionele blokkades in de weg zitten, is de energie er niet en straal je dus niet.

Als huidspecialisten hebben we al langer ontdekt dat we de binnenkant erbij moesten gaan betrekken voor meer resultaat. Dus zijn we meer holistisch gaan denken, de mens bestaat immers niet uit stukjes. We zijn ons gaan verdiepen in voeding en suppletie, en de werking van ons lichaam. We proberen met behulp van andere disciplines de fysieke disbalans op te sporen. We hebben ons medisch laten bijscholen en werken samen met artsen. Zo bereiken we steeds meer resultaat in huidverbetering en gezondheid.

Maar waar ontstaat het?

De allerdiepste laag is onze geest. Onze gedachten, psyche of hoe je het wilt omschrijven. Op dit niveau verwerk je, krijg je klachten of niet, bouw je blokkades op. En die blokkades liggen vaak ten grondslag aan latere problemen. En deze kunnen je vroeg of laat belemmeren in je doen of zijn en zeker ook in je uitstraling.

Inmiddels blijkt zelfs uit verregaande onderzoeken, dat het een van de factoren is die  bijdraagt aan versnelde veroudering en aftakeling. En zelfs aan chronische aandoeningen en ziektes. Je geest vervult misschien nog wel een belangrijkere rol in je gezondheid dan je leefstijl. Je huid en uiterlijk zijn een spiegel van wat er aan de binnenkant afspeelt.

Stralende schoonheid next level

Stralende schoonheid heeft alles te maken met lekker in je vel zitten, letterlijk en figuurlijk.

Huidbehandelingen en het verzorgen ervan levert veel op voor een goede huidconditie. De aandacht voor jezelf en je huid doen je goed.  Een gezonde leefstijl van bewegen en gezonde voeding, eventueel aangevuld met suppletie zijn van grote toegevoegde waarde.

Maar er is nog een onderdeel:

En hier introduceren we een nieuwe tak in de beautybranche die een belangrijke rol gaat spelen in anti-aging.  Het in kaart brengen van de oorzaak van deze innerlijke (emotionele) blokkades en nog belangrijker, de aanpak ervan.

Cindy van Dijk

Als integraal coach komt Cindy snel tot de kern en creëert ze samen met de persoon verandering in een persoonlijk consult. Om diegene weer te laten stralen, van binnen naar buiten. Stress, slapeloosheid, onrust, haaruitval, futloos zijn, onzekerheid, overgewicht, het kunnen allemaal (fysieke) kenmerken zijn van een emotionele blokkade.

Onze innerlijke schoonheid heeft aandacht nodig, Cindy brengt het in beweging.

Een nieuw pad, voor een complete aanpak en zorg voor jou, want als jij goed in je vel zit, dan straal je!

Op dinsdag avond 4 september verzorgt Cindy een lezing bij Medi Spa samen met Marjon van de Lans ( darm- en orthomoleculair therapeut) Neem contact op voor meer informatie.

Annelies

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen