Vitaal ouder worden zonder oud te zijn
16 april 2018 

Vitaal ouder worden zonder oud te zijn

Stel je eens voor dat je op je 90e verjaardag nog een perfect geheugen hebt. Een hart zonder klachten en gewrichten die gesmeerd lopen. Een immuunsysteem dat geen griepspuit nodig heeft. Zelfs sterke botten en spieren die een roltrap overbodig maken.

Voor mij is het een missie geworden. Voortvloeiend uit mijn anti-aging center waar iedereen er toch graag jonger uit wil zien dan hun werkelijke leeftijd is. Maar zeker ook voortvloeiend uit mijn fascinatie over veroudering en het menselijk lichaam in het bijzonder.

Oud is niet meer bejaard, we zijn een soort van leeftijdsloos geworden. Dit komt mede door het feit dat we actief blijven en met zingeving leven. Niet achter de geraniums zitten maar betrokken blijven bij de maatschappij.

We worden weliswaar ouder, maar relatief wel jonger met medicatie. We denken dat we gezond leven, zoals het ons wordt voorgeschoteld. Maar is dat ook zo? Speelt belangenbehartiging geen cruciale rol?

De voedingsindustrie en de farmacie hebben andere belangen, het verdienmodel. Voeding, beweging en zingeving kunnen nu eenmaal niet gepatenteerd worden. Preventie is en blijft een ondergeschoven kindje.

Dus waarom niet de regie in eigen handen nemen? We zijn gezond als we net niet ziek zijn, vitaliteit is een veel hoger level. Vitaliteit staat voor kwaliteit en stralen. Voor bergen energie om het leven volop te leven.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Natuurlijk spelen de genen een rol, en hebben we het niet altijd voor het zeggen, maar het is niet meer ondenkbaar.

Anno 2018 is onze kennis behoorlijk toegenomen, maar lopen we nog altijd behoorlijk achter op de waarheid. We worden nog teveel onthouden van wat goed voor ons kan zijn.

En wat we niet weten, dat kan ons zeker niet verder helpen.

Er komen steeds nieuwe inzichten, en deze inzichten brengen ons altijd verder in onze selectie naar wat goed voelt voor ons lichaam.

Om deze reden verbind ik me graag met mensen die ons verder kunnen helpen in inzicht en preventie, en organiseer ik hier lezingen over.

Want als je zelf goed in je vel zit, dan straal je en kun je de wereld aan!

Vitale groet,

Annelies

Over de schrijver
Reactie plaatsen