Vrijheid als hoofdreden om ondernemer te worden, maar voelt het ook zo?
06 mei 2022 

Vrijheid als hoofdreden om ondernemer te worden, maar voelt het ook zo?

Vrijheid als hoofdreden om ondernemer te worden, maar voelt het ook zo?
Je weet het beslist ook nog wel, de (hoofd)redenen waarom je besloot ondernemer te worden. Behalve je mooie vak uitoefenen op de manier zoals jij dat wilt, speelden er ongetwijfeld meerdere factoren mee. Ze zijn zelfs wetenschappelijk vastgesteld. Maar is het niet bizar, dat juist de redenen waarom je ondernemer werd, (nog) niet zijn waargemaakt? Terwijl je zelf de keuze hebt! Of toch niet?

Ik kan de dagen niet tellen dat ik tot 23.00 uur aan het werk was, maakte weken van meer dan 60 uur, die omgerekend niet opleverden waar ik op hoopte. Ik wilde de klant tevreden stellen, maar ook meer omzet maken. Hoe harder ik werkte, hoe beter het zou gaan. Ik pakte weinig tijd voor rust, kwaliteit ging voor kwantiteit.

’s-Nachts lag ik vaak te woelen in bed, van de zorgen of alle dingen die nog moesten gebeuren. Over een ziek personeelslid en hoe dat op te vangen. Over een klacht van een klant die me zorgen baarde, ook al kon ik er niks aan doen. Over de toekomst en mijn pensioen. Het voelde niet altijd als vrijheid, maar die tijd zou komen.

En als ik al eens vrij was, dan voelde ik me gek genoeg nog schuldig ook. Ik hoorde toch in mijn bedrijf te zijn? Uren te maken? Anders ging het toch niet goedkomen? Vandaag denk ik daar echter totaal anders over!

Vrijheid is een gevoel
De vrijheid die we als ondernemer wel hebben is de keuze om morgen het pad te veranderen. De enige die dat kan verhinderen ben jij zelf. Als je te weinig vrijheid voelt, dan betekent het dat je dingen anders moet gaan doen.

Vrijheid in tijd, vrijheid in planning, financiële vrijheid, vrijheid in keuzes maken. Vrijheid zit in alles.

Hoe moeilijk ook, ik was soms zelfs jaloers op mensen die vanzelfsprekend hun salaris kregen en veel meer vrije tijd hadden. Maar ondanks dat heb ik niet één moment getwijfeld om de handdoek in de ring te gooien. Het eigen baas zijn, gaf me wel een gevoel van vrijheid die ik als werknemer nooit zou voelen.

Hoe het ook anders kan
Toen ik me daarop ging focussen ging alles anders lopen. Mijn verworven kennis, voortschrijdende inzichten én toegepaste levenslessen brachten de ommekeer. Dat wat ik anderen ook wil meegeven, omdat het kan. Niets is onmogelijk. Het ligt zelfs dichterbij dan je denkt.

Wil jij meer vrijheid ervaren?
Schrijf je dan nu in voor de training ‘verbeter je business, begin bij jezelf’, want alles begint bij jezelf. Vanuit jouw kern. Want elk succes valt of staat bij de persoonlijke kwaliteiten van de ondernemer. En als je niet dicht bij jezelf blijft, en alles wat je doet om niet te zijn wie je bent, blokkeert je succes.

Op het moment dat je vanuit je eigen kracht, die vaak uit een pijn vandaan komt, gaat werken ga je vrijheid ervaren. Als je jouw gevoel negeert, beroof je jezelf van vrijheid en leef je het leven van de ander terwijl het jouw groeipad is.

Een prachtig cadeautje wat je jezelf als ondernemer mag, nee zelfs zou moeten gunnen. Omdat het jou naar meer geluk en succes brengt. Daar wil je toch in investeren? Maar die keuze mag jij maken. In alle vrijheid. Besluit je de weg naar vrijheid vanuit jouw kern te gaan betreden?
Klik dan op deze link.


Het is een eerste stap voor een stevig fundament, met een gratis zoom sessie bij de opstart en na het afronden ervan. Ik wens je alle vrijheid die een mens kan ervaren! Het is ons grootste goed.

Over de schrijver
Reactie plaatsen