Over Annelies

Mijn bedrijf groeide mee met mijn persoonlijke groei...

Missie

Vol trots en gezonde spanning startte ik mijn schoonheidssalon in 1991, vastbesloten om er een succes van te maken. Ik kon mijn eigen keuzes maken, financieel onafhankelijk zijn en een goede boterham verdienen door mensen te helpen. Daarnaast was het een ideale combinatie met het moederschap omdat ik mijn eigen uren in kon delen.

 

Ik startte met een minimaal budget, maar kwam al snel tot de ontdekking dat ik moest investeren om bij te blijven. Ik wist dat ik van mijn vak hield, maar had mijn echte visie niet helder. Ik voldeed aan de vraag van de klant die me bezocht en die klant was me heilig, ze stonden niet in rijen voor de deur. Om meer klanten binnen te halen koos ik nog een merk, specialiseerde me in bijna alles wat op vakgebied mogelijk was en ging er ook nog sieraden bij verkopen. Ik werkte heel erg hard, dan zou ik vanzelf meer gaan verdienen. ik voelde me soms best onzeker en eenzaam, maar liet dat niet merken, ik had er toch immers zelf voor gekozen?


Mijn inzet werd beloond door groei, maar mijn jaarcijfers maakten me allesbehalve blij. Wat er aan winst overbleef woog niet op tegen alle uren die ik in mijn bedrijf stak en de zorgen die ik erover had. In plaats van meer áán mijn bedrijf, ging ik nog harder in mijn bedrijf werken. Voor mijn gevoel moesten we naar een bedrijfspand om serieuzer genomen te worden, het moest groter en ook het aanbod werd uitgebreid. Alles onder een dak leek een schot in de roos, maar bleek in eerste instantie een kat in de zak. De stille voorraad kostte een vermogen.

Kies en je wordt gekozen

En toen was het klaar. Ik kwam erachter dat je niet de hele wereld kunt én wilt helpen en dat ik maar twee handen heb. Ik sneed in het aanbod, in de klanten, in de aanpak en zelfs in de naam. Ik onderzocht wie ik echt wilde helpen en waar ik voor stond. Deze ontwikkeling én de ondersteuning van een coach/adviseur is de ommekeer geweest. Er kwam focus. De omzet was gekelderd, maar de winst steeg jaar na jaar.


Inmiddels bestaat mijn Medi Spa 31 jaar en is heel succesvol. . Het telt zes schoonheidsspecialisten en evenveel cabines. En het is zelfsturend, waardoor ik tijd heb om te doen waar ik goed in ben geworden én wat ik het allerliefste doe en dat terwijl ik een groot gevoel van vrijheid ervaar!


Ik mag mijn creatieve ondernemersgeest laten werken, ben onafhankelijk én kan anderen helpen op mijn manier.

Hierdoor ben ik van één naar drie bedrijven gegroeid, die veel sneller succesvol werden. Ik snap nu immers hoe het werkt.

Zonder coach had ik nooit zover kunnen komen!

Mijn visie op ondernemen

Iedereen kan haar droom waarmaken, als je weet waar je in de kern voor staat en bereid bent om er keihard voor te gaan. Ondernemen is een eigenschap die je je eigen kunt maken door te investeren in jezelf in plaats van in middelen. Door een aanbod te creëren waarmee je de ideale klant verleidt en doen waar je goed in bent. Door mensen om je heen te verzamelen die eigenschappen bezitten die je zelf niet bezit. Door niet meer, maar minder domme dingen te doen.


Met je missie scherp voor ogen starten met hele kleine stapjes die consistent doorgevoerd worden. Als je bereid bent om uit je comfortzone te stappen, jezelf kwetsbaar durft op te stellen en beseft dat je een ander nodig hebt dan kun je zover komen als je wilt en ook nog eens op een eenvoudige en praktische manier.

Hoe meer jij in jezelf gaat geloven, je eigenwaarde stijgt én je een praktisch plan van aanpak hebt en doorzet is alles mogelijk!


Waar ik voor sta

Ik daag mensen uit om de beste versie van zichzelf te worden. In werk, relatie en in ondernemerschap. Met mijn ervaring in jouw branche en mijn levenslessen mag ik me een mentor noemen. Ik ga niet aan een 'dood paard' trekken, maar voor ambitieuze beauty ondernemers ga ik ver. Ik ben een helper en verbinder, competitief en optimistisch, maar zeker ook een winnaar. Ik geef niet op voordat ik resultaat boek en heb altijd een plan B klaar. Ik barst van de energie én ideeën. 


Ik heb een haat/liefde verhouding met geld. Ik haat het omdat het je onder druk zet, en ik hou ervan omdat het je aanzet tot actie. Geld is niet de reden, geld is het gevolg. Ik geloof in leven met betekenis en mijn betekenis is mensen helpen stralen. Omdat ze de mooiste, beste en gelukkigste versie van zichzelf zijn geworden. Geld is een middel dat de vrijheid geeft om je leven in te vullen hoe je dat wenst.

Typisch Annelies

 • Een echte ram, vol vuur, energie en doortastendheid
 • Impulsief met het hart op de tong, maar ook op de goede plek
 • Ochtendhumeur, maar vlieg mijn bed uit voor nieuwe projecten en uitdagingen
 • Boekenverslinder met een fascinatie over psychologie, mindset en overtuigingen
 • Beetje opscheppende oma over kleindochter Liv
 • Bullet Journal is mijn bijbel
 • Vooral in de late avond vol inspiratie, dus pen en papier naast mijn bed
 • Ondernemen is voor mij een way of life, niks mooier dan iets creeëren
 • Hoge hakken om mijn lengte een beetje kracht bij te zetten
 • Een rood wijntje sla ik zelden af, net als een goed gesprek
 • Het leven van de zonnige kant zien en heerlijk lachen
 • Heel veel wandelen en avontuur dagen me uit
 • Een boek schrijven staat op mijn bucket list, maar ga nu toch eerst met een podcast beginnen. Heerlijk!
 • Oh ja, en ik heb weinig geduld. Als het staat dan ben ik alweer met het volgende bezig!
 • Koningin van de ideeën, zonde om in de kast te laten liggen!

Waar ik voor sta

Denk jij dat ik de coach ben die jou weleens verder zou kunnen brengen? Voel je de klik en ben je benieuwd of en wát er bij je past?

Druk dan op onderstaande button en vul het contactformulier in. Ik neem dan snel en vrijblijvend contact met je op.

Ons team

Annelies Aarts

Founder Annelies Academy

Britt Aarts

Office Manager

Anouk van de Laar

Trainer