Wereldwijde beauty trends in 2018 en de komende jaren
20 november 2017 

Wereldwijde beauty trends in 2018 en de komende jaren

Trendwatchers en analisten schetsen een toekomstbeeld van beautytrends. Onderzoeken naar het consumentengedrag, ontwikkelingen in de technologie, maatschappij en de wereldproblematiek leveren een aantal veranderingen op. Snelle veranderingen wel te verstaan. Wereldwijd zien we veel overeenkomsten, waarbij de Amerikaanse markt meestal voorop loopt. Hadden de merken het eerder voor het zeggen, door de onrust en onzekerheid in de wereld komt er een forse tegenwind van de consument. Het antwoord op de onrust, bewustwording en zoektocht naar balans.

De consument bepaalt

Het zijn niet langer de merken die de zeggenschap hebben. De consumenten bepalen op welke manier ze aangesproken willen worden. Ze willen niet meer in hokjes geplaatst worden. Maatwerk, personalisatie en individuele behoeften vieren hoogtij. Het product of merk moet een verhaal vertellen, een overtuiging hebben die aansluit bij de overtuiging van de consument. De waarde van het merk is minstens zo belangrijk als de kwaliteit van het product. Het merk moet een mensachtige persoonlijkheid bezitten, oprecht zijn en meehelpen om de wereld te verbeteren. Meewerken aan educatie, milieu en ethische kwesties. Maatschappelijk verantwoord ondernemen door liefdadigheid te steunen is niet meer voldoende, we moeten de samenleving echt iets teruggeven. De consument wil er goed uitzien, maar zich ook goed voelen. Hun gezondheid is belangrijk.

De consument maakt zich zorgen en is wantrouwend

Consumenten worden angstig gemaakt door beelden, gezondheid en werk. Ze zijn op zoek naar merken die de druk te verlichten en helpen vertrouwen te herwinnen en uitzichten te vergroten. Uitzichten naar een betere en gezondere wereld. Transparantie, eenvoud en bewijs zijn belangrijke pijlers. Betrouwbaarheid en authenticiteit eveneens.

Inclusiviteit en diversiteit

Deze veelzeggende woorden kom ik telkens tegen. Iedereen is gelijk, ongeacht leeftijd, huidskleur, type, geslacht. Er is geen ‘ijk’ voorbeeld. Iedereen is uniek. Een samenleving waarin een goed leven voor iedereen gegund is.

Beauty is namelijk voor iedereen. Beauty moet plezier geven, maar maakt op dit moment meer mensen ongelukkig dan gelukkig! Een verwrongen maatschappij. Met alle ‘perfecte’ beelden in de media en op Social Media stijgt het aantal depressies en anorexia onder jongeren. Dat kan en mag de bedoeling niet zijn. We realiseren onszelf niet hoeveel impact beauty heeft op ons welzijn, of door dat wat ons opgelegd wordt. Onderzoeken tonen aan dat meer jongeren zich bezorgd maken over hun uiterlijk dan over hun opleiding of toekomst. Hoogste tijd voor verandering en het opbouwen van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het begint met van jezelf houden. Dat het goed is zoals je bent, of groeit naar die jij wilt zijn. Realistisch en positief. Weg met de onwerkelijke schoonheidsidealen. Dat beauty daarin een toegevoegde waarde mag zijn waaraan je plezier beleeft. Gelukkig worden we wakker, perfectie bestaat niet en moeten we ook niet willen. Beauty kan de wereld mooier maken, met positieve energie!

Natuurlijke en biologische skin care is de snelst groeiende markt wereldwijd.

Het verlangen van de consument naar meer natuurlijke ingrediënten is een van de snelst groeiende trends wereldwijd. Analisten bevestigen dat consumenten op zoek zijn naar natuurlijke labels voor gezicht en haarverzorging. Ze voorspellen zelfs een groei van 8 tot 10 % per jaar tot aan 2024!

De groei van het segment huidverzorgingsproducten in de wereldwijde markt van natuurlijke en biologische producten wordt vooral aangedreven door de toenemende vraag naar ‘clean label’ producten en  een toenemend aantal gezondheidsbewuste consumenten wereldwijd. Ook de groeiende bezorgdheid over de veiligheid van het milieu is een belangrijke reden. Vrij van parfum, chemicaliën en conserveringsmiddelen, vol van actieve ingrediënten.

Hierdoor worden productontwikkelaars uitgedaagd, stoffen te formuleren die natuurlijk zijn én veel resultaat geven, hetzelfde als die van synthetische verwacht worden. De industrie heeft veel vooruitgang geboekt op het gebied van natuurlijke producten die steeds vernuftiger en werkzamer worden door de ingenieuze formules en actieve ingrediënten. De drukke, budget gedreven consument vraagt daarnaast om slimme producten die meer dan één voordeel bieden. Producten die bijvoorbeeld zowel hydrateren als anti-oxidanten bezitten, of reinigers die ook een scrub bevatten. Schone, veilige en duurzame producten zullen de boventoon gaan voeren, voor het beschermen van onze wereld, onze eigen gezondheid en die van de zee in het bijzonder. Dit wordt op alle gebieden doorgevoerd in recyclebare materialen en gedrag. Wat betreft schoonheid komen de pure, niet verontreinigde ingrediënten en natuurlijke exfolianten onder andere uit de zee, groenten, planten en kruiden.

Milieu

De industrialisatie heeft voor veel verontreiniging gezorgd , de bezorgdheid over luchtvervuiling onder consumenten neemt toe en ze zoeken naar oplossingen om schade door dagelijks verontreinigende stoffen te voorkomen of te neutraliseren aan de binnen en buitenkant. Tegen vervuiling, zon en stress. De ontwikkelaars zullen blijven innoveren op aantrekkelijkheid en onderscheiding. Er is een verschuiving gaande naar ‘waterloze’ producten voor de verzorging vanwege milieu kwesties en waterveiligheidskwesties. Dit resulteert in verdere innovatie en productie haar en verzorgingsproducten.

De technologische ontwikkelingen gaan onverminderd voort

Oogbewegingen en hartslag gaan aankopen bepalen en stimuleren. Meer gepersonaliseerd kan niet, toch? Je lichaam spreekt tenslotte boekdelen, nog voor je het beseft heeft je gevoel al een voorkeur. De winkelervaring wordt enorm belangrijk. Beleving en aandacht zijn belangrijk.

Balans

Wat mij betreft goede ontwikkelingen op weg naar een betere wereld, in de hoop dat de digitalisering niet teveel robots van ons maakt want dan komen er andere problemen om de hoek kijken. Dat we vooral het mensachtige hoog in het vaandel houden!

Bronnen;

www.Mintel.com

www.nbherard.com

www.beautyjournaal.nl

www.cosmeticsandtoiletries.com

Over de schrijver
Kirsten Zwart
Door

Kirsten Zwart

op 24 Nov 2017

WauW dit is precies hoe de markt momenteel is,; prachtig en geweldig verwoord. (Uhhh zou ik deze tekst mogen gebruiken,...? #dtv #ikbeneentekstoelewapper

Annelies Aarts
Door

Annelies Aarts

op 26 Nov 2017

Beste Kirsten, Dank je voor het compliment. Je mag mijn tekst gebruiken als je mijn naam als bron vermeldt. Gr Annelies

Reactie plaatsen